New Year’s Resolutions 2019

Un An Nou Productiv! Cum au fost Crăciunul şi Revelionul pentru voi anul acesta? Cum le-aţi petrecut?

 

V-am spus în postarea anterioară că unul dintre proiectele mele din luna Noiembrie a fost NaNoWriMo.
Ce este NaNoWriMo? Este „National Novel Writing Month”. Pe scurt, în fiecare an, luna Noiembrie este dedicată scrierii unui roman. Este recomandat ca ideile să fie pregătite din septembrie, iar în noiembrie să te apuci de scris romanul pe care ţi l-ai planificat. Fără să editezi nimic, doar să scrii. Scopul este să ajungi la 50.000 de cuvinte. Şi câştigi. Iar în următoarele 3 luni te ocupi de editat şi de tot ce este nevoie pentru ca romanul să fie perfect. După asta fie îl dai unei edituri care să îl facă public, fie ţi-l publici „independent”, cum fac mulţi autori pe Amazon, spre exemplu.

Din păcate nu am reuşit să scriu foarte mult, însă eu una sunt mulţumită că am început să lucrez la romanul meu, primul dintr-o serie fantasy.
Că tot veni vorba de romanul meu, vreau să vă vorbesc despre marile mele dorinţe pe care vreau să le duc la împlinire în 2019.

Dat fiind faptul că anul acesta voi împlini 23 de ani, iar numerele mele preferate se întâmplă să fie chiar 19 şi 23, am avut o mică revelaţie cum că acesta este anul în care trebuie să mă schimb radical înspre bine. Deja am început să fac progrese, ceea ce este perfect!
Aşa că la începutul lunii Decembrie mi-am notat în agendă 23 de lucruri pe care vreau să le duc la îndeplinire în 2019. Iată care sunt acestea:

 1. Să citesc minim 40 de cărţi.
  În 2018 am ajuns la 40, deşi îmi propusesem să citesc 35. Aşa că anul acesta voi încerca să ajung din nou la acest număr şi poate şi mai departe.
 2. Să îmi termin de scris cartea.
  Vreau ca până la mijlocul primăverii să o scriu şi să o şi editez.
 3. Să îmi public cartea.
  Mi-aş dori să o scriu în engleză, să poată fi citită în cât mai multe ţări. Încă nu ştiu la ce editură, însă asta nu prea contează momentan.
 4. Să vizitez cel puţin o ţară străină.
  Am fost plecată doar în 2 ţări străine până acum: Turcia (în 2008) şi Italia (în 2012). Mi-aş dori să ajung în Anglia anul acesta.
 5. Să vizitez cel puţin 5 oraşe.
  Fiind la facultate, am trenul gratuit. Iar fiindcă în 2017 am reuşit să vizitez 7 oraşe, am decis să fac la fel şi anul acesta.
 6. Să fac/să creez o petrecere publică.
  Îi spuneam prietenului meu în Octombrie că ar fi frumos să facem o mică petrecere de Halloween în care să ne invităm prietenii, iar cu fiecare an care vine, să invităm cât mai multă lume şi să începem să strângem câţiva bănuţi din asta.
  Din păcate nu am reuşit să facem asta de Halloween, dar ne-am decis să punem planul în aplicare începand cu 2019.
 7. Să îmi încep propriul photo challenge pe Instagram.
  Deoarece din Noiembrie am reuşit să mă ţin zilnic de acest tip de challenge, am hotărât ca în 2019 să îmi creez propriul meu challenge. Sper să îl pot pune în aplicare începând cu luna Februarie.
 8. Să vizionez cel puţin 10 filme.
  Eu nu m-am mai uitat singură la filme de vreo 2 ani. Exceptând vreo 3 filme, cel mult. Însă vreau ca în 2019, fie că mă uit singură sau cu familia/prietenul, să vizionez cel puţin 10 filme care să mă înveţe ceva bun, sau care să mă scoată din agitaţia lumii pentru câteva ore.
 9. Să îmi cumpăr un DSLR.
  Tot ce vreau este o cameră bună (nu excelentă) la cel puţin 1500 de lei. Deja am început să strâng bani într-un borcan; sper că măcar până la finalul anului să reuşesc să îmi cumpăr unul. Îmi doresc aparat încă din 2012.
 10. Să reuşesc să dau Licenţa cu brio şi să iau o notă mare.
  Sunt în ultimul an de facultate şi trebuie să recunosc că mi-e frică de Licenţă, deşi subiectul este unul superb! Sunt momente când am gânduri negre, cum ar fi să îngheţ anul şi să încerc în anul următor, dar tot la fel aş face şi atunci. Aşa că cel mai bine este să „mă pun cu burta pe carte”, cum se zice, şi să fac din această experienţă ceva de neuitat!
 11. Să încep să învăţ Codul Rutier.
  Îmi doresc să am permis încă de la 10 ani. Mă fascinează condusul şi e una din cele mai mari dorinţe, însă până acum nu am avut posibilitatea financiară şi timpul necesar pentru a îndeplini acest lucru. Dar în 2019, imediat după Licenţă, vreau să mă apuc de învăţat şi poate să încep şi şcoala de şoferi.
 12. Să am cea mai frumoasă petrecere de ziua mea.
  Încă de la 16 ani nu am mai avut parte de „petreceri” la ziua mea. Zilele mele de naştere începând de la această vârstă nu au fost decât plimbări, stat în casă ca în oricare altă zi, ş.a.m.d.
  Nu că plimbările nu sunt frumoase. Dar îmi doresc ceva mai special. Doresc să simt că este întradevăr ziua mea. Şi dat fiind faptul că 23 este numărul meu preferat, vreau ca aniversarea de 23 de ani să fie şi ea specială. Vreau sa pun în aplicare un plan pe care să îl construiesc în decursul acestor 3 luni.
 13. Să pierd în greutate până ajung să apreciez ceea ce văd în oglindă.
  Greutatea corporală a fost o problemă pentru mine încă de când eram la grădiniţă. Mâncam multe chips-uri şi multă ciocolată, şi aşa am ajuns să fiu batjocorită de multe persoane, în special colegi de şcoală şi copiii de afară.
  Însă au fost şi perioade în care am reuşit să dau jos din greutate destul de mult, însă mereu se întâmpla ceva şi ajungeam iar la o greutate ridicată. Cel mai mult am reuşit să dau jos la 17-18 ani, ajungând la 53,4 kg. Şi nici măcar nu ţinusem vreo dietă sau regim. Mai mereu când am dat jos a fost datorită ambiţiei, iar de 2-3 ori datorită regimului „Rina”, care m-a ajutat enorm. Anul acesta vreau să ajung să arăt bine şi fizic dar şi moral.
 14. Să scriu minim 40 de postări pe blog.
  Anul are 52 de săptămâni, dar la cât de „des” postez eu, 40 e un număr rezonabil.
 15. Să reînvăţ Germana.
  Am studiat limba germană în clasele 5-8, însă pe atunci învăţam doar pentru note, nicidecum că îmi plăcea limba. Însă acum mi-am schimbat părerea şi vreau ca germana să fie următoarea limbă pe care o învăţ (deja mi-am cumpărat o cărticică).
 16. Să învăţ să gătesc mai multe meniuri.
  Mama este casnică şi acesta este motivul pentru care eu nu am învăţat să gătesc mese extraordinare. Ştiu să gătesc mâncăruri de bază. Însă vreau să învăţ să fac mai multe. Deja mi-am cumpărat câteva cărţi care să mă ajute.
 17. Să cumpăr cel puţin 2 subscription boxes.
  Aceste cutii au apărut iniţial în afară, însă exact acum un an şi o lună, 3 fete din Cluj-Napoca au creat prima „book box” din România. În cutia lor, The Magic Star, primeşti o carte hardcover în engleză şi alte 3-5 obiecte unice.
  Mi-am cumpărat o singură cutie de la ele în vară şi am fost foarte mulţumită.
 18. Să scriu câte o recenzie pentru fiecare carte pe care o citesc.
  În August 2016 am descoperit Goodreads, iar de atunci acesta este locul unde îmi trec toate cărţile citite. Începând cu 2017 scriu câte o recenzie la fiecare carte citită, însă am rămas cu câteva cărţi nerecenziate din 2018.
 19. Să învăţ foarte bine gramatica limbii române şi a limbii engleze.
  La gramatică stau cel mai prost, însă vreau să recuperez. Dacă tot scriu o carte, nu îmi pot permite nici o greşeală.
 20. Să îmi menţin camera curată.
  Acum 2-3 luni mi-am refăcut/rearanjat camera. Mai exact, am strâns sacoşe cu haine pe care nu le purtam şi le-am donat oamenilor fără adăpost; mi-am rearanjat hainele din şifonier; mi-am rearanjat rafturile cu cărţi; mi-am mutat biroul la fereastră şi am şters tot praful care se adunase. Iar de aici încolo vreau să menţin curăţenia.
 21. Să mă regăsesc.
  Aici deja progresez. De curând începusem să mă pierd. Devenisem total opusul faţă de ce am fost dintotdeauna, iar asta într-un sens negativ. Însă acum, încet-încet, îmi revin.
 22. Să fiu activă şi să fac sport.
  Revenind la problema cu greutatea, ceva ce nu fac este sportul. Culmea este că îmi place să alerg şi să fiu activă, dar pentru că stau mai mereu la calculator îmi piere energia. Trebuie să schimb acest lucru!
 23. Să adun informaţiile necesare pentru a mă pregăti să îmi încep propria „afacere”.
  Eram la o plimbare în parc primăvara trecută când mi-a venit brusc în minte că ceva ce mi-ar plăcea enorm să fac ar fi să îmi deschid propria editură.
  Ştiu, ştiu… este greu. Şi este nevoie de multă muncă. Ştiu, mi s-a tot spus că e greu şi că nu pot reuşi. Însă a fost şi acea singură persoană care a spus cu toată sinceritatea: „Bineînţeles că poţi face asta!” Şi chiar dacă nu voi reuşi (în 2020 sau niciodată), nu vreau să mă opresc gândindu-mă că este greu. Vreau să lupt cât pot de mult ca să obţin ceea ce îmi doresc. Iar dacă nu reuşesc, nu înseamnă că nu voi învăţa multe pe parcurs şi poate că viaţa mă va purta de aici în alte locuri şi voi descoperi că mă pricep mai bine la altceva. Nu strică sa încerc! În plus, când munceam la o librărie vara trecută am descoperit o cărticică extraordinară care m-a ajutat enorm, chiar dacă am citit-o printre rânduri. Se numeşte „Orice iţi doreşti. 40 de lecţii pentru un altfel de antreprenor” scrisă de Derek Sivers. O recomand!

 

Acestea sunt cele 23 de dorinţe ale mele pentru acest an! Bineînţeles, sunt şi mai multe lucruri pe care mi-aş dori să le fac în 2019, însă cele de mai sus sunt cele mai importante.

 

Voi ce dorinţe personale aveţi pentru acest an? Dar de citit? Aştept comentarii şi recomandări.
P.S. Urmează şi o postare cu Top 10 Cărţi citite în 2018 şi o alta cu ce cărţi am citit în Decembrie şi ce îmi doresc să citesc luna aceasta.

6 gânduri despre „New Year’s Resolutions 2019

 1. Şi eu vreau ca anul aceasta să-mi termin de scris cartea. Nu şi să o editez, pentru că nu cred că am timpul necesar pentru asta, dar măcar să termin primul draft.
  Şi eu vreau să fac mai mult sport. Îmi propun asta de ceva timp şi tot nu pot să mă țin. Mă gândesc să încep să alerg în fiecare zi vara asta.
  Şi vreau să fiu mai sociabilă şi să ies mai mult. Am început bine 2019 fiindcă am fost la o petrecere de revelion şi oamenii de acolo au zis că sunt distractivă şi de treabă.
  Sper să ai un an minunat şi să faci tot ce ți-ai propus!!!🤗🤗

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s