August Wrap-Up & September TBR

Heyo! Bine aţi revenit pe blog!

 

Ce aţi mai citit în ultima vreme? Pe ce cărţi aţi mai pus ochii? Eu am pus ochii pe „Soţia dintre noi”, care se află în ToBeRead-ul meu încă de când a apărut la începutul anului. Am fost atât de fericită când am văzut că s-a tradus şi la noi! Aşa că atunci când am găsit-o cu 5 lei reducere, nu m-am putut abţine, şi… am cumpărat-o!
Însă nu o voi citi încă. Am alte cărţi pe care doresc să le citesc luna asta şi despre care vreau să discut. Dar înainte de asta, vreau să vă povestesc puţin despre cele două cărţi pe care le-am lecturat luna trecută. Aşa că, fără alte detalii, să începem!

1. Misterul de la London Eye – de Siobhan Dowd
Instagram Photo
IMG_7153.JPG

     O cărţulie până în 300 de pagini cu un mister ciudat şi cu un protagonist inteligent.
Faceţi cunoştinţă cu Kat şi Ted, soră şi frate, şi vărul lor Salim, care a venit cu mătuşa Gloria la Londra unde locuieşte familia. Vor să stea doar două nopţi, plecând apoi spre New York, însă în a doua zi după sosirea lor, când copiii se duc la London Eye pentru a-i arăta lui Salim roata cea mare, apare un străin şi le dă un bilet gratuit, spunându-le că el este claustrofob şi că s-a răzgândit. Ted şi Kat îi dau biletul lui Salim, astfel că băiatul intră în capsulă cu nişte străini. După exact jumătate de oră, când se deschid capsulele, Salim nu mai iese de acolo. Şi de aici porneşte o cursă nebună în care toată lumea încearcă să dea de el. Iar cei doi fraţi pun lucrurile cap la cap şi pornesc amândoi spre a rezolva misterul.
I-am dat 3 steluţe pe GoodReads (şi tot acolo i-am făcut o scurtă recenzie), deoarece mi-a plăcut ideea unică a carţii, însă personajele au fost cam plate (înafară de Ted), iar acţiunea nu m-a ţinut în suspans aşa cum mi-aş fi dorit. Adevărul este că am avut aşteptări cam mari de la ea. Oricum, în mare a fost o carte drăguţă şi o recomand persoanelor care nu prea au citit cărţi mystery până acum.

 

2. În căutarea Soarelui (Karazan #4) – de V.M. Jones
Instagram Photo

IMG_6798.JPG

Una dintre seriile mele preferate! Am început „Karazan” în clasa a VI-a, când am dat întâmplător de primul volum la bibliotecă în timp ce căutam o carte pentru şcoală. Descrierea primului volum era foarte atrăgătoare, aşa că nu am stat pe gânduri şi am împrumutat-o. De atunci a început călătoria aceasta extraordinară, iar eu tocmai ce am terminat de recitit seria pentru a III-a oară!
Seamănă puţin cu povestea lui Harry Potter, în sensul că Adam Equinox (protagonistul din seria Karazan) este un orfan care nu şi-a cunoscut părinţii şi este mereu batjocorit şi urât de ceilalţi. Numai că în final ajunge să fie total opusul. Aş vrea să vă povestesc totul, însă nu vreau să vă dau spoilere. Citiţi seria! Mai ales dacă sunteţi cu cititul cărţilor middle-grade. Se merită!

 

Din păcate doar atât am reuşit să citesc luna trecută. Însă luna asta vreau să termin de citit măcar 3 cărţi:

  1. Femeia de la fereastră – de A.J. Finn
    Încă de când a apărut în engleză am pus ochii pe ea, iar descrierea m-a intrigat. Cartea asta devenise cea mai importantă pentru mine. Nu ştiam cum aveam să fac rost de ea, însă ştiam că se va întâmpla. Iar pe 31 iulie când am fost pentru prima dată la Bucureşti, am găsit-o într-o librărie şi nu am mai stat pe gânduri. Ba chiar persoana cu care eram în drumeţie a cumpărat-o şi mi-a făcut-o cadou. Momentan sunt la pagina 230 şi e foarte intrigantă! O recomand!
  2. Academia Vampirilor – de Richelle Mead (recitire)
    Seria mea preferată după Harry Potter. Am citit-o în liceu şi mi-a plăcut enorm. Deşi primul volum nu este extraordinar, seria progresează spre bine cu fiecare volum şi devine din ce în ce mai intrigantă, ţinându-te cu sufletul la gură. Recent mi-am achiziţionat cărţile, una câte una. Doar volumul 3 îmi mai lipseşte; în rest, le am pe toate (seria conţine 6 volume). Nu m-am putut abţine şi am reînceput să o citesc.
  3. Experiment (Divergent #3) – de Veronica Roth
    Ultimul volum al trilogiei bine-cunoscute. Iniţial am văzut primele două filme la televizor acum ceva ani şi m-au fascinat. Şi am hotărât că trebuie neapărat să citesc şi cărţile. Ei bine, acesta este unul dintre rarele cazuri în care filmele mi-au plăcut mai mult decât cărţile. Cel puţin volumul II, Insurgent, a fost atât de încet şi plin de detalii neimportante, încât mi-a luat foarte mult să o citesc. Am văzut şi al treilea film şi mi-a plăcut cel mai mult, însă ştiu că nu au ecranizat tot ceea ce e scris în carte. Din păcate mi-a fost dat spoilerul cel mare, însă tot vreau să văd cum se ajunge acolo. Iar după ce termin şi antologia „Four”, am să fac o recenzie seriei.

 

Voi ce plănuiţi să citiţi luna asta? Şi ce alte planuri minunate aveţi pentru toamna asta? Aştept răspunsuri şi recomandări în comentarii.

2 gânduri despre „August Wrap-Up & September TBR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s