Scurtă introducere + Top 5 Cărţi Preferate din 2018

      Heyo! Sunt Dana, iar acesta este primul meu articol de pe blog.

Iubesc să citesc încă din clasa I, când încă nu cunoşteam toate literele şi mă ajuta mama. În clasa a IV-a am descoperit „Vrăjitorul din Oz”, am făcut rost de carte şi am savurat-o. A fost primul roman pe care l-am citit vreodată.
Cel mai mult mă fascinează genurile fantasy şi mystery & thriller. Iar cele mai grele genuri de citit pentru mine sunt history, romance şi nonfiction. Vreau însă ca pe viitor să pot citi orice gen.
Pe lângă citit, mai sunt înnebunită şi după alte lucruri şi activităţi, cum ar fi: jocurile video, coloratul, lumea Harry Potter, pisicile, florile, luna (după care sunt înnebunită de mică şi o consider cel mai frumos element al naturii), colecţionatul de căni şi lumânări… şi multe alte lucruri pe care sigur le veţi afla pe parcurs.
M-am gândit de mult timp să îmi fac un blog, însă mereu eram prinsă în alte lucruri. Acum 2-3 ani, când am început să o urmăresc pe Adela de la Vanilla Moon Books pe youtube şi pe blogul ei, m-a inspirat şi pe mine să îmi încep propriul canal de booktube-ing. Însă, din păcate, cum nu reuşesc să scap de veşnica problemă cu memoria de pe telefon şi nu am încă o cameră foto/video cumpărată, m-am decis să mă apuc odată de blog. Aşa că iată-mă aici, la începutul blogului meu.
Şi ca să nu las doar descrierea aceasta, m-am gândit să discut puţin despre câteva cărţi citite anul acesta care mie personal mi-au plăcut foarte mult.

 

5.  Pasiunea lui Cherry (Clubul fetelor dependente de ciocolată #1) – de Cathy Cassidy.

Această cărţulie de numai 208 pagini m-a uimit. Poate că unele personaje au fost plate, dar povestea în sine nu m-a plictisit absolut deloc! M-am regăsit în personajul principal, Cherry. Ba mai mult, am îndrăgit-o enorm, mai ales când am citit prin ce a trecut. Abia aştept să citesc continuarea seriei. Din păcate, însă, doar primele 3 volume au fost traduse, aşa că va trebui să îmi cumpăr următoarele cărţi în engleză.

4. Seria Karazan (4 volume) – de V.M. Jones:
-Şerpii din Arakesh (I)
-Temniţele Întunericului (II)
-Prinţul Pierdut (III)
-În căutarea Soarelui (IV)
E a III-a oară când recitesc seria. Ce-i drept, e middle-grade, însă face parte din copilăria mea şi are un loc măreţ în sufletul meu. Este genul de serie pe care aş vrea ca viitorii mei copii să o citească. Este vorba despre 5 puşti care ajung în lumea virtuală a Karazanului pentru a salva pe cineva şi de acolo porneşte totul. O recomand!

3. Cum să te îndrăgosteşti – de Cecelia Ahern.
A fost prima carte (şi singura, momentan) pe care am citit-o de la Ahern şi mi-a plăcut nespus de mult. Şi deşi ediţia respectivă a avut multe greşeli gramaticale, povestea m-a atras încă de la primele rânduri. Mi-a plăcut de personajul principal, care de altfel narează totul, Christine Rose, iar pe parcurs am început să îl indrăgesc şi pe Adam.
Iniţial era în plan să citesc P.S. Te iubesc de la această autoare, însă nu am găsit-o la bibliotecă şi am împrumutat-o pe cea de faţă. Şi chiar mă bucur că aceasta a fost prima carte citită de la ea. Plănuiesc să le citesc şi pe celelalte.

2. Harry Potter şi Prizonierul din Azkaban – de J.K. Rowling.
Este a III-a oară când citesc seria Harry Potter şi simt că nu mă mai satur. Termin cartea, apoi vizionez filmul… Şi dintre toate, tot Prizonierul din Azkaban a rămas pentru mine cea mai grozavă carte din toată seria. Poate din cauză că se adaugă atâtea elemente noi şi fascinante: Harta Ştrengarilor, Hogsmeade, Time Turner-ul, apariţia lui Sirius (unul dintre personajele mele preferate), twist-ul de la final, profesorul Lupin şi alte câteva lucruri. Recomand seria cu toată încrederea!

 1. Bărbaţi care urăsc femeile (Millenium #1) – de Stieg Larsson.
  Aceasta a fost cea mai bună carte citită anul ăsta! În cele 688 de pagini am trăit emoţii atât de intense, am cunoscut personaje atât de complexe; atâtea personalităţi şi atâtea stări… Povestea a fost construită în aşa fel încât să te ţină în suspans indiferent de cât de înceată este la un moment dat şi te face să nu o poţi lăsa jos din mână. M-am îndrăgostit de ea nebuneşte!
  Regret că autorul a murit chiar după ce a reuşit să îi dea editorului său manuscrisul trilogiei, însă nu mă îndoiesc de David Lagercrantz care i-a continuat povestea. Am auzit că devine din ce în ce mai interesantă cu fiecare carte şi abia aştept să citesc continuarea!

40542615_245291486183110_764946156592562176_n.jpg

 

Voi aţi citit vreuna dintre aceste cărţi? Ce părere aveţi despre acest top şi care este topul vostru personal? Aştept răspuns sau recomandări de cărţi în secţiunea de comentarii de mai jos.

Vă urez o zi frumoasă şi lectură plăcută!

8 gânduri despre „Scurtă introducere + Top 5 Cărţi Preferate din 2018

 1. Pana la urma l-am citit aici.. E minunat.. Topul e grozav, si cunoscandu-te de mult timp, stiu ca ti-a fost destul de greu sa-l termini (blogul). Simt ca asta va fi un nou inceput si abia astept urmatorul blog. Ca si carti pe care ti le-as putea recomanda e seria scrisa de Dan Brown si care il vizeaza pe profesorul Robert Langdom. Succes si abia astept sa iti citesv urmatorul blog si poate, urmatorul top de carti🤗

  Apreciat de 1 persoană

 2. „Din păcate, însă, doar primele 3 volume au fost traduse, aşa că v-a trebui să îmi cumpăr următoarele cărţi în engleză.”
  Dacă tot te-ai apucat de scris pe blog, data viitoare fii puțin mai atentă și recitește. „Așa că VA trebui sa…” In acest caz „va” se scrie legat. In rest, felicitări.

  Apreciază

 3. Hei! Mă bucur să văd bloguri despre cărți în România (chiar dacă eu scriu în engleză 😂). Mi-a plăcut articolul şi abia aştept să citesc următoarele.
  Mult succes!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s